Grillezés, avagy mit is művelnek a portugálok

2008 szeptember 27. | Szerző: |

Kicsit több mint kéthónapos ittartózkodásunk ideje alatt minden hétvégén felkúszott a finom grillezett halacska illata a teraszunkra egyik vagy másik közeli teraszról.

Gondoltuk ha már két hétig itt vannak nálunk a barátaink, csak kipróbáljuk milyen is ezt házilag csinálni és nem lustán étteremben enni. Nem tűnt túl bonyolultnak a dolog, előre beszereztünk minden kelléket, úgyhogy a nagy napon már csak a halat kellett megvenni. Vendégeinkkel elmentünk a közeli halpiacra és szemügyre vettük azt a pártucat féle halat, amiről már korábban írtam és megpróbáltuk kigondolni, hogy vajh melyiket is kellene beszereznünk ahhoz, hogy jóízű étket nyerjünk. Életem párja az irodában kellően sokat hallott a “mennyei” grillezett szardíniáról így abból beszereztnünk néhányat. A másik választás valami angolnaféle volt, olyan szép méretes karikákban kaptuk. Szereztünk továbbá valami csuda tudja miféle egészen lapos halat is, mondván, hamar átsül.

Ezt a délelőtti projektet befejezve, jól végzett munka után elmentünk egy jó nagyot kóvályogni Sintrára. Farkaséhesen és jó fáradtan értünk haza, gondoltuk pikk-pakk megcsináljuk azt a halacskát!

No, ez volt az első nagyon téves gondolat…. halat grillezni csakis nem túl éhesen szabad nekiállni, meg lehetőleg nem túl későn…

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!